NS, SNS i “Sloboda” potpisali sporazum sa NDP-om

Politika

Predstavnici NDP-a, Napredne Srpske, Srpske napredne stranke i Partije “Sloboda” danas su u Banjaluci potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju na oktobarskim opštim izborima.

Sporazum su potpisali predsjednici NDP-a Dragan Čavić, Napredne Srpske Goran Đorđić, Srpske napredne stranke Hadži Jovan Mitrović i Partije “Sloboda” Budimir Balaban.

Čavić je istakao da su ove političke partije postigle sporazum o svim aspektima zajedničkog učešća na oktobarskim izborima koje se odnosi na koalicione liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i paralament BiH.

– Liste ćemo u narednim danima sačiniti u razgovorima sa SDS-om. Cilj svih nas je da na političkoj sceni ne dozvolimo rasipanje glasova i na taj način izborne rezultate učinimo realnijim – rekao je novinarima Čavić.

On je dodao da će stranke koje su potpisale sporazum podržati kandidate Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu.

Čavić tvrdi da će, ukoliko postane premijer Republike Srpske, od 1. januara naredne godine penzije biti povišene za 10 odsto i da to može biti ostvareno iz postojećih prihoda i štednjom u budžetu Srpske.

Mitrović smatra da je neophodno da dođe do političkih promjena u Republici Srpskoj i BiH, zbog loše ekonomske i svake druge situacije.

– Naš prevashodni cilj jeste poboljšanje ekonomske situacije, ali i borba protiv kriminala i korupcije. Ubijeđen sam da za to imamo snage – kaže Mitrović.

Đorđić je naglasio da je sada neophodno sačiniti kvalitetne političke programe i rješenja za sve oblasti života, dok Balban smatra da je neophodno jačati Srpsku i značaj građana.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *