Isti lobisti rade za Kosovo i SNSD

Politika

Željka Cvijanović danas je u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, kao potpredsjednik SNSD-a, razgovarala sa glavnim lobistima kosovskih Albanaca, koji lobiraju za spajanje Prištine i Tirane.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Cvijanovićeva je razgovarala sa američkim stručnjacima iz oblasti političkih kampanja Džejsonom Ozbornom i Majklom Rubinom.

Tema tih razgovora bila je kampanja SNSD-a za predstojeće opšte izbore u BiH.

Cvijanovićeva je kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i poznato je da joj rejting nije dobar ni u samom SNSD-u, što su pokazala i istraživanja koja je radila ta stranka, pa se očito angažuju svjetski stručnjaci za pitanja kampanja.

Rubin i Ozborn poznati su na ovim protorima kao lobisti Albanaca s Kosova, a osnovni cilj njihovog lobiranja je otcjepljenje Kosova od Srbije i spajanje sa Albanijom.

Budući da su bili konsultatni u izbornom štabu američkog predsjednika Donalda Trampa vjerovatno je i suma koju oni traže pozamašna.

Pošto ih je primila u Kabinetu predsjednika Vlade ostaje nepoznato hoće li se plaćati iz budžeta Republike Srpske ili je SNSD toliko bogat da može priuštiti usluge najskupljih lobista.

Očito su ovi izbori za SNSD borba na život i smrt pa su potegnuli i do daleke i za njih do juče “mrske” Amerike gdje su našli albanske lobiste i doveli ih u Banjaluku.

Ovim potezem pada u vodu priča SNSD-a o izdvajanju američkih dolara, posredstvom Ambasade u Sarajevu, za medije za navodno rušenje vlasti u Republici Srpskoj, a navodi o obojenim revolucijama postaju još smješniji.

Ovim povodom danas se oglasila i Srpska demokratska stranka koja je saopštila da se iskreno nadaju da nakon ovoga SNSD i Željka Cvijanović neće više imati obraza da optužuju druge stranke i pokrete za saradnju sa Amerikancima.

BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *