Borenović: Milorade, da li to ne postoji sumnja da je David ubijen?

Politika

Reagujući na izjavu predsjednika RS i SNSD Milorada Dodika da Narodna skupština neće podržati Izvještaj Anketnog odbora o okolnostima smrti Davida Dragičevića, lideri opozicije ističu da ta izjava pokazuje da za Dodika ne postoji nikakav nacionalni ili drugi interes, već samo interes SNSD-a.

Lider PDP i predsjednik Anketnog odbora NSRS Branislav Borenović nazvao je Dodikovu izjavu sramnom i poručio mu da treba da “stane uz svoj narod” i da podrži izvještaj Anketnog odbora, a ne da se boji Lukača, Lepira ili bilo koga drugog.

– Zaista je užasno, šokantno, zabrinjavajuće, pa mogu reći i morbidno, javno reći da Dodik i njegova politika imaju namjeru da se nešto ne uradi u skladu sa državnim interesima, ističe Borenović.

On je pozvao Dodika da podrži istinu i pravdu i da bar ovoga puta razdvoji funkciju predsjednika SNSD-a od funkcije predsjednika Republike.

– Milorade Dodik, da li to ne postoji sumnja da je David ubijen? Da li to hoćeš da kažeš da nije bila pogrešna pres konferencija 26.03. Je li to hoćeš da kažes da podržavaš nedonošenje bilo kakve tužilačke odluke? Da li to znači da si u sprezi sa pojedincima iz Tužilaštva?- upitao je Borenović predsjednika RS i SNSD.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je rekao da Dodikova izjava pokazuje da nikada nije ni postojala ozbiljna namjera da se utvrdi da li je bilo propusta u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

– Kada imate predsjednika koji to karakteriše na takav način, koji naziva huliganima građane koji iskazuju nezadovoljstvo zbog postojećeg socijalno-ekonomskog stanja, kada imate predsjednika koji hoće da bude sve u ovoj zemlji, onda nimalo ne iznenađuje njegov komentar, zaključuje Govedarica.

Lider SNSD Milorad Dodik danas je ponovio da Izvještaj Anketnog odbora neće dobiti podršku u parlamentu i optužio predsjednika Odbora Branislava Borenovića da nije mogao da ide dalje od svog, “prizemnog političkog karaktera”.

Ono što njega šokira je činjenica, a trebao bi to da zna, a to je elementarno, da sam ja predsjednik najjače političke partije SNSD u Parlamentu i kažem mu da ćemo odbaciti njegov sramni izvještaj koji je pokušao da zloupotrebni ovlaštenje Skupštine, rekao je Dodik.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *