Pavić: DNS je dokazao da mu je Republika Srpska najvažnija

Politika

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić očekuje da će DNS na predstojećim opštim izborima u BiH osvojiti oko 100. 000 glasova, odnosno da će imati 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u parlamentu BiH.

Pavić očekuje pobjedu koalicije SNSD-DNS-SP na svim nivoima, a najveći izborni iskorak DNS-a na području Romanije, regijama Banjaluka, Bijeljina i Doboj, te tradicionalno dobre rezultate u Prijedoru, Zvorniku i Trebinju.

“Ovo je realna procjena koja je zasnovana na rastu kojeg imamo sve ove godine”, rekao je Pavić za “Nezavisne novine”.

Govoreći o položaju DNS-a u vladajućoj koaliciji, Pavić je naveo da je DNS pokazao i dokazao da nije istomišljenik sa koalicionim partnerima, nego da im je najvažnija Republika Srpska, a ne fotelje i pojedinci.

Pavić je istakao da će se u kampanji DNS fokusirati na ekonomska pitanja, jer su ona suština za ostanak građana u Republici Srpskoj, dodajući da bez jače ekonomije i privrednih giganata nema napretka.

“DNS se zalaže za održivi koncept ekonomije. Želimo da svaka regija od resursa koje ima napravi jako, stabilno preduzeće, jer kad imate dovoljno sirovine, koja je osnov velikog preduzeća, imate i sigurna radna mjesta”, rekao je Pavić.

Pavić podsjeća da su 2003. godine, kada je preuzeo predsjedavanje DNS-om, imali ambiciju da budu treća stranka po snazi u Republici Srpskoj, a danas pretenduju da budu druga stranka u Srpskoj, čime su zacrtani cilj, ne samo ostvarili, nego i premašili.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *