Povučena tačka o osiguranjima dok se ne utvrdi gdje je potrošeno 2,5 miliona KM

Politika

Vlada Republike Srpske je usred skupštinske rasprave povukla Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Podsjećanja radi, u pomenutom zakonu je predloženo da se osiguravajuća društva, koja od 2015. godine uplaćuju po jedan odsto godišnje od osiguravajuće premije na ime javnih prihoda RS, obavežu da premiju nastave da uplaćuju još tri godine, nakon što sadašnje uplate isteknu do kraja 2018. godine.

Naime, nakon žučne skupštinske polemike poslanici opozicije zatražili su informaciju u koje namjene su utrošena 2,5 miliona do sada uplaćenih, i ustvrdili da novac nije otišao u svrhu bezbjednosti saobraćaja već kao podjela partijskog plijena.

Radovan Višković, predsjednik Kluba SNSD-a, saglasio se s primjedbama da se od predlagača prvo zatraži da se obrazlože do sada utrošena sredstva, i u koje namjene će se dalje koristiti, pa da se nakon toga dokument vrati u skupštinsku proceduru po redovnom postupku.

On je podsjetio da sadašnja rješenja ističu tek u oktobru, te da ima do tada vremena da se skupštini dostave sve informacija.

Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, u ime Predlagača, saglasio se s tim, i povukao dokument s skupštinske rasprave, nakon čega je Sonja Karadžić Jovičević, predsjedavajuća parlamentom, zamolila poslanike koji su se prijavili za raspravu da se isključe, i otvorila narednu tačku.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *