Pandurević: Smanjenje akciza na gorivo žele građani

Politika

Predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević očekuje da će poslanici u ovom domu sutra podržati zahtjev SDS-a za razmatranje po hitnom postupku prijedlog zakona za smanjenje akciza na gorivo, jer to, kako je naglasila “jednostavno žele građani”.

– Tim prijedlozima van snage se stavljaju poskupljenja od 18 feninga – rekla je Pandurevićeva novinarima u Sarajevu.

Prema njenim riječima, pokazalo se da onima koji su glasali za povećanje akciza na gorivo ne treba na ovaj način prikupljen novac.

– Na računu stoji nepodijeljeno 220 miliona KM namijenjenih za izgradnju auto-puteva i puteva, a, s druge strane, imate rasipništvo da direktor `Puteva Republike Srpske` raspisuje tender za 21 luksuzni automobil – navela je Pandurevićeva, ocjenjujući da “novca očito ima”.

Ona očekuje opstrukcije ove inicijative od SNSD-a, DNS-a i HDZ-a.

Objašnjavajući zašto nije došla na današnju sjednicu Komisije za finansije i budžet, Pandurevićeva je navela da je “ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda u parlament treći put uputio Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, usaglašen sa ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom”, koji, kako tvrdi, “predstavlja čisto prenošenje nadležnosti sa Republike Srpske na BiH”.

– Najzaštićenija lica u BiH sa najjačim imunitetom bili bi članovi agencije za osiguranje depozita koji mogu učiniti kakav god žele kriminal i niko ne bi imao pravo da ih procesuira – rekla je Pandurevićeva.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *