Izvještaji protiv Blagojevića i Šukala

Politika

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je danas izvještaje protiv Željka Blagojevića (42) i Adama Šukala (40) zbog sumnje da su počinili krivična djela “zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja”, potvrđeno je Mondu.

Izvještaji su podneseni Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a kako nezvanično saznajemo iz MUP-a RS, sumnja se da je Šukalo, inače poslanik u Narodnoj skupštini RS, primio platu u ukupnom iznosu od oko 18.000 KM, a da nije nije dolazio na radno mjesto u Kulturni centar Gradiška.

“Za Blagojevića postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u javnoj ustanovi Kulturni centar Gradiška zaposlio Šukala, a zatim ga rasporedio na radno mjesto za koje nije ispunjavao uslove. Takođe, Blagojević je prema Šukalu uredno izvršavao obaveze iz radnog odnosa, dok se Šukalo nije ni pojavljivao na radnom mjestu”, tvrde izvori iz MUP-a RS.

Šteta koja je na ovaj način nanesena Kulturnom centru Gradiška procjenjuje se na oko 24.000 KM.

Adam Šukalo za Mondo kaže da je u pitanju obračun ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača sa njim.

“On je jednostavno izgubio kompas. U pitanju je klasičan montirani proces. MUP je obavijestio javnost da je danas podnio izvještaj, a ta anonimna prijava protiv mene stigla je u MUP još u novembru prošle godine kada sam imao prvi konflit sa Lukačem. Već tada su ispitivali ljude koji rade u KC Gradiška, početkom januara i ja sam saslušan u svojstvu svjedoka. Prije 10 dana pozvali su me na saslušanje u svojstvu osumnjičenog”, tvrdi Šukalo.

On kaže da nije mogao da zloupotrebi službenu dužnost ili ovlaštenje jer nije ni bio na službenom položaju.

“Riječ je o ugovoru o radu u periodu 2013-2014. godine koji bi, da je bio sporan, bio i poništen. U kontekstu toga što MUP navodi treba reći da je u pitanju bio ugovor o preraspodjeli radnog vremena po kojem zbog opisa poslova nisam bio obavezan da radim klasično, od osam do četiri”, tvrdi Šukalo i dodaje da protiv njega istragu vodi “Lukačev tim iz MUP-a”, a da u tužilaštvu ne postoji nikakva naredba o sprovođenju istrage.

Ova tema potegnuta je u proteklom periodu u nekoliko navrata tokom burnih rasprava na sjednicama Narodne skupštine.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *