Dodik: USA finansira projekte protiv RS

Politika

Ministarstvo vanjskih poslova SAD i USAID podrivaju RS jer finansiraju projekte raznih nevladinih organizacija da pišu negativno o RS, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

On je rekao da ne osporava pravo nikome u RS da piše, ali da postoje evidencije svih koji su primili novac od američkih organa, ističući da je sporazum o davanju tog novca pod paskom borbe protiv kriminala i korupcije usvojen na sjednici Savjeta ministara bez saglasnosti entiteta i nadležnih organa.

Rekao je da većina tog novca treba da ide na suzbijanje ruskog uticaja u BiH, negirajući da tu postoje osnove, te ističe da javnost treba da ima uvid ko finansira organizacije koje djeluju u BiH.

Govoreći o predstojećoj posjeti Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova Banjaluci, rekao je da će on doći 17. septembra na osveštavanje temelja ruske crkve u Banjaluci, te je naglasio da se radi o odnosima dvije bratske zemlje i dva bratska naroda.

Rekao je da je situacija u RS stabilna, da postoje političke slobode da svako izrazi svoje mišljenje, a da je ekonomska situacija sve bolja, te da će s tim u vezi u septembru biti povećane plate, odobren još jedan dodatak za penzionere, a naredne godine da je planirano i novo povećanje plata i u javnom i u privatnom sektoru.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *