Crnadak: Dragan Lukač laže!

Politika

Ministar inostranih poslova Igor Crnadak izjavio je da ministar policije RS Dragan Lukač laže i da su takve osobe spremne na sve.

– Takav profil osobe ne bi smio da budu na funkciji, a naročito ne ministar policije. Lukač je juče na konferenciji za novinare rekao da sam ja dovezao Draška Stanivukovića u Čelinac, gdje ga je napao Milorad Dodik. To nije tačno, nisam mogao da budem na dva mjesta istovremeno. Bio sam tada u Banjaluci – rekao je Crnadak naglašavajući da ovaj slučaj ne treba stavljati u predizbornu kampanju i da govori isključivo kao ministar.

– Još više me pogodilo to što je ministar Lukač juče prijetio djeci, da će im karijera biti obillježena, da će ovaj slučaj ući u njihov dosije. Pozivam i njega i policiju da to ne rade. Bio sam u Čelincu tek u 16:35 da posjetim dvoje tinejdžera koje su maltretirali pojedinci u policiji i Dodikovo obezbjeđenje. Držali su ih do pola 11 naveče. Pozivam sve mlade ljude koji su čuli Lukačevu prijetnju, da se ne plaše. Ministar policije treba da bude strah i trepet, ali za kriminalce, da kaže ko je ubio Davida Dragičevića – rekao je Crnadak.

Govoreći o stavljanju potpredsjednika SNSD Nikole Špirića na američku crnu listu, Crnadak je rekao da o tome nije zvanično obaviješten, ali da je saznao da je sankcije Špiriću potpisao američki državni sekretar Majk Pompeo i da se radi o potezu prema osobama koje su umiješane u korupciju.
Crnadak tvrdi da u međunarodnim krugovima postoji zabrinutost zbog toga što je MUP RS izdao pasoš sinu Nasera Keljmendija.

Crnadak je pozvao predsjednika RS Milorada Dodika da se oglasi tim povodom “budući da sa Lukačem ne vrijedi razgovarati jer je on rekao da je sve bilo po zakonu”.

Srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *