SNSD zabranio članstvu da reaguje na “provokacije”! (FOTO)

Politika

Služba SNSD-a poslala je juče svim predsjednicima opštinskih i gradskih izbornih štabova upozorenje o mogućim fizičkim sukobima sa opozicionim kanidatima.

U instrukciji koja je u posjedu portala Srpskacafe vrh SNSD-a traži od svojih članova da se suzdrže od bilo kakvog sukoba sa opozicijom.

– Kao što ste primjetili strategija opozicije u ovoj kampanji je da prilikom svakog skupa i događaja koji organizuje SNSD ili kome prisustvuju kandidati SNSD-a isprovocira naše kandidate, aktiviste ili funkcionere – navodi se u dopisu koji su primili predsjednici lokalnih stranačkih štabova.

Kako se dalje navodi u povjerljivom dokumentu koji je “procurio”, plan opozicije je da izazove sukobe u bliskim susretima sa predstavnicima vlasti i tako pokuša dobiti naklonost dijela građana.

Takođe, iz vrha SNSD-a pišu da su ove informacije dobili od “krtice” iz izbornog štaba jedne opozicione partije, te upozoravaju sve svoje članove da će biti odmah izbačeni iz stranke ukoliko se ne budu pridržavali naređenja.

– Niko od naših ljudi, ko bude izložen ovakvim provokacijama ne smije na njih odgovarati bilo kakvim nasiljem. Svaki član SNSD-a koji bude dio bilo kakvog nasilja će biti izbačen iz stranke – piše u instrukciji Službe najveće političke partije u RS.

Inače, ovaj dopis je poslat samo nekoliko dana nakon incidenta u Čelnicu kada je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rukom izbio telefon kandidata PDP-a za NSRS Draška Stanivukovića, koji je došao da izvede performans na mjesto na kome su predstavnici vlasti polagali kamen temeljac.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *