Lavrovu najviši orden Srpske

Politika

Banjaluka je uz najveće počasti dočekala ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom posjetio mjesto gde se gradi hram rusko–srpskog prijateljstva u čast ruske porodice Romanov. Nakon toga, delegacije Ruske Federacije i Republike Srpske održaće sastanke u Administrativnom centru Vlade RS, gdje će Lavrovu biti dodijeljeno i najviše odlikovanje Republike.

U Administrativnom centru Vlade RS počeo je sastanak Milorada Dodika i Sergeja Lavrova.

Sastanku prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović, zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Potom je, prema protokolu, planiran sastanak Dodika i Lavrova sa delegacijama Republike Srpske i Rusije, kojem će prisustvovati i Čubrilović.

U Administrativnom centru Vlade Dodik je Lavrova odlikovao Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Uslijediće konferencija za novinare Dodika i Lavrova, nakon koje je predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, a koji je ranije istakao da će taj susret, čiji je domaćin predsjednik Republike Srpske, biti još jedna izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnosi Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Na ulicama Banjaluke se i dalje nalaze jake policijske snage, kojima je cilj da posjeta Sergeja Lavrova protekne bezbjedno.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *