PDP predlaže četiri zakona za obnovu budžeta

Politika

Republika Srpska je prezadužena, a svakog se dana zadužuje za novih dva miliona KM. Javni dug je udvostručen, a javna preduzeća su pretvorena u rupe bez dna, koje gutaju novac svih nas. Svaki dan sve više klizimo u dužničko ropstvo, saopšteno je iz PDP-a.

“Partija demokratskog progresa je odlučna u namjeri da riješi status javnih preduzeća, kao i problem prekomjernog zaduživanja koje opterećuje budžet Republike Srpske.

1. Prvo moramo donijeti Zakon po kojem svaki građanin može da obavlja više poslova u više budžetskih institucija, ali da prima dohodak samo od jedne. Jedan čovjek, jedna budžetska plata!

2. Zatim je neophodno zakonski obavezati sve državne institucije i javna preduzeća da svako plaćanje iz budžeta veće od 1.000 KM prikazažu na zvaničnim web stranicama.

3. Odmah zatim ćemo uvesti propise po kojima će svaki, baš SVAKI direktor, odgovarati za godišnji plan svog javnog preduzeća. Ukoliko on bude ispunjen, direktor će ostati na funkciji. Ukoliko ne bude, biće automatski smijenjen. Bez obzira na stranku ili prezime!

4. Na kraju, zalažemo se za vraćanje na snagu Zakona koji je ukinula ova vlast, a koji bi ograničio iznos godišnjeg zaduženja na maksimalnih 18% budžetskih prihoda.

Ovo su početni koraci ekonomske obnove Republike Srpske sa kojom moramo početi odmah, kako bismo rezultate te obnove mogli da ugledamo u skorijoj budućnosti. Vremena za čekanje više nemamo, zato u oktobru krenimo sa obnovom Srpske u kojoj se svakom garantuju posao, dostojanstvo i pravda”, navodi se u saopštenju.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *