Govedarica: Lukač teško zloupotrijebio funkciju ministra

Politika

Aleksandar Radić nije povjerenik Opštinskog odbora SDS-a u Čelincu. Dragan Lukač je teško zloupotrijebio funkciju ministra unutrašnjih poslova i stavio se u poziciju sudije i tužioca, rekao je Govedarica i najavio da će zbog klevete podnijeti tužbu protiv Lukača jer je rekao da je SDS teroristička organizacija.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica je naveo da je Aleksandar Radić član SDS-a od 2015. godine i da ga nije on učlanio u stranku, ni Dragan Mektić, već Goran Tubak kojeg je Govedarica i smijenio sa čela OO SDS Čelinac i isključio iz stranke.

– Aleksandar Radić nije povjerenik Opštinskog odbora SDS-a u Čelincu. Dragan Lukač nije dobro istražio poziciju Radića, teško je zloupotrijebio funkciju ministra unutrašnjih poslova i stavio se u poziciju sudije i tužioca – poručio je to lider SDS.

Kaže da će zbog klevete da podnese tužbu protiv Dragana Lukača jer je kako kaže izrekao nistinu da je SDS teroristička organizacija.

– Ja sam 29.maja ove godine raspustio OO Čelinac imajući dovoljan broj razloga zašto to treba da uradim, iskoristio sam svoje statutarno pravo 29.maja gospodina Mektića imenovao za povjerenika opštinske oraganizacije u Čelenicu. Samim tim Mektić je definisao za koordinatora za rad sa mjesnim odborima Uroša Jankovića čoijek koji je bio načelnik opštine Čelinac, čovijek koji je od velikog ugleda i poštovanjau opštini Čelinac. Sve to što je iznio Lukač neka mu služi na čast, ali moram da u kažem da je iznio notorne neistine u pogledu izvjesnog Radića, odgovorio je Govedarica.

Iz Saveza za pobjede kažu da je Dragan Lukač slagao javnost kako bi pokušao da kompromituje Vukotu Govedaricu, predsjedničkog kandidata Saveza. Dragan Mektić je postavio Draganu Lukaču pitanje o povjerenju ljudi bliskih njemu.

– Čiji je Regoda kum? Kod koga je bio Čubrilović za koim je bila raspisana međunarodna interpolova potjernica zbog toga što se radi o narko – dileru i pred čijom kućom je ubijen? U čijoj kući je stanovao? U Regodićevoj! Kumu od Dragana Lukača i to nije bilo od povjerenja. Čovijek od povejrenja. Regodić je bio u situaciji da je bio prinuđen da za 200 KM izdaje stan. Čubrilović koji je ubijen tu ili se radilo o skrivanju i prikrivanju da ne bi došlo do hapšenja. Toliko Lukaču o povjerenju. Odgovori za taj slučaj povjefenja. Otkrij ko je ubio Davida Dragičevića, poručio je Lukaču ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Lider NDP-a Dragan Čavić je rekao da Lukač za iunesene tvrdnje i zloupotrebu funkcije ministra treba da bude smijenjen.

– Ta konferencija je bila cirkus. Da bi bila potpuna trebao je da dovede gutače vatre, šetače na konopcu, majmuna koji vozi biciklo. Cirkusant, koji je umjesto ministra preuzo obavezu da politički kvalifikuje ljude sa govornice MUP-a. Mene je pozvao iz vremena kad sam bio predsjenik RS. Gospodine Lukaču, u moje vrijeme takav ministar policije se ne bi mogao ni zamisliti. Za ovakvu vrstu političkih kvalifikacija u kampanji takva osoba ne bi bila sekunde minstar. Tražio bi ostavku ili raspuštao Vladu ukoliko ne žele da ga razrješe, rekaoje Čavić.

Iz Saveza su poručili da današnja konferencija ministra unutrašnjih poslova podsjeća na onu od 26. marta kada su iznesene brojne kvalifikacije na račun Davida Dragičevića koje su se kasnije ispostavile kao netačne. Iz Saveza za pobjede kažu da je i na današnjoj konferenciji MUP želio da okaraktriše čin, bez nadležnosti tužilaštva.

Iz Saveza za pobjede poručuju da su, kako kažu, Lukačeve laži tempirane nekoliko dana pred izbore i pokušaj su transfera lične odgovornosti za prikrivanje ubistva Davida Dragičevića na Vukotu Govedaricu. Zanimljivo je da je na pres konferenciji bio najavjlne i direktor policije Darko Ćulum, koji se na kraju nije pojavio pred novinarima.

Istinito/BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *