PDP: Ivanić vodi; SNSD: Vode Dodik i Cvijanovićeva

Politika

“Imamo pet odsto prebrojanih glasova za predsjednika RS i da naš kandidat Željka Cvijanović ima 56 odsto glasova. Imamo podatke sa preko 39 odsto obrađenih mjesta za Predsjedništvo BiH. Kandidat SNSD i budući srpski član predsjedništva, ima 57 odsto glasova, a njegov protivkandidat 43 odsto. Dodik ima 120 hiljada glasova, a Ivanić oko 90.000 glasova”, rekao je Radovan Kovačević, portparol SNSD.

Ono što je posebno karakteristično u štabu SNSD-a je tajnovitost. Naime prije svake nove najave obraćanja medijima, iz SNSD ne žele da otkriju ko će se obratiti. Osobu koja će izaći pred mikrofone drže kao “iznenađenje”. Pretpostavljamo da je to zato što se svaki čas očekuje dolazak Milorada Dodika u Akvanu, pa se novinari stalno drže “na oprezu”, javlja naš reporter iz štaba SNSD.

‘Mladen Ivanić vodi u gradu Banjaluci. Banjaluka donijela odluku da podrži Ivanića”, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP.

”Vodi u Novom Gradu, vodi u Modriči, Bijeljini, i vodi u još nekim mjestima”, dodao je Borenović

Milorad Dodik ima preko 58,8 odsto glasova, a Mladen Ivanić oko 40 odsto, na uzorku od 20 odsto prebrojanih glasova, rekao je portparol SNSD, Radovan Kovačević.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević kaže da u ovom trenutku raspolažu sa nezvaničnim podacima na osnovu sedam odsto prebrojanih glasova i da Milorad Dodik ima oko 4.000 glasova više od Mladena Ivanića. Preliminarni podaci iz Banjaluke još se čekaju.

Smatraju da ako se ova dinamika nastavi razlika u koris Dodika će biti 60.000.

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, objavio da je izlaznost u Banjaluci preko 60 odsto:

Prema podacima iz Centra za obradu podataka PDP-a, 60,29% konačna izlaznost u Banjaluci do 19:00 h na osnovu informacija sa 204 od 260 biračkih mjesta u Banjaluci!
Mnogo veća izlaznost nego 2014!

”Milorad Dodik prekršio izbornu ćutnju riječima da želi da proglasi izbornu pobjedu. Ovo smo prijavili i očekujemo da izborna komisija reaguje. Očekujemo pobjedu naših kandidata”, rekao je Milan Miličević šef izbornog štab SDS u prvom obraćanju novinarima.

“Izlaznost je prema našim procjenama između 50-55 odsto.Očekujemo pobjedu naših kandidata kao i u NSRS I PD PS BiH zajedno sa našim koalicionim partnerima. Imaćemo najbrže rezultate, očekujemo dolazak predsjednik SNSD, i očekujem da ćemo vrlo brzo proglasiti pobjedu”,

U SNSD-u smatraju, kako je istakao, da je predizborna kampanja za ovogodišnje opšte izbore definitivno bila „najprljavija u istoriji RS, uz miješanje stranog faktora“.

“Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vrijeđala naše kandidate i članove njihovih porodica”, izjavio je portparol SNSD, Radovan Kovačević na prvoj pres konferenciji u sjedištu ove stranke.

CIK će inače u ponoć izaći sa prvim preliminarnim rezultatima izbora u BiH. Tokom sutrašnjeg dana, 8. oktobra, CIK će dva puta objavljivati rezultate, dok se na konačne i službene rezultate može čekati sedmicama.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *