Tijesna trka između Dodika i Ivanića

Politika

“SNSD pobjeđuje u Banjaluci da to bude jasno. Na prebrojanih 95 odsto glasova na izborima za Predsjedništvo BiH, Milorad Dodik ima 51 odsto glasova, a Ivanić 49 odsto. Za Parlamentarnu skupštinu BiH, na 33 odsto prebrojanih glasova vodi SNSD sa 39,2 odsto. Za predsjednika RS, prebrojano je 15 odsto glasova, Željka Cvijanović je osvojila 52 odsto glasova, Govedarica 48 posto”, rekao je predsjednik GO SNSD Igor Radojičić.

Nešto ranije ova stranka je proglasila pobjedu Milorada Dodika i u drugim opštinama.

“Dodik pobijedio u Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Oštroj Luci, Kostajnici, Gradišci, Laktašima, Srpcu, Prnjavoru, Banjaluci, Čelincu, Istočnom Drvaru, Ribniku, Mrkonjić Gradu, Jezeru, Kneževu, Šipovu, Derventi, Brodu, Stanarima, Petrovu, Tesliću, Donjem Žabaru, Pelagićevu, Ugljeviku, Brčkom, Osmacima, Zvorniku, Šekoviću, Bratuncu, Srebrenici, Milićima, Sokocu, Han Pijesku, Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu, Trnovu, Palama, Rogatici, Višegradu, Nevesinju, Kalinoviku, Foči, Čajniču, Rudom, Trebinju i Bileći”, izjavio je Radovan Kovačević, portparol SNSD.

Glavni izborni štab SzP saopštio prve preliminarne rezultate za kandidate za srpskog člana u Predsjedništvu BiH na osnovu 451 986 izbrojanih glasačkih listića u prednosti je Dodik za manje od jedan odsto.

Branislav Borenović, predsjednik PDP rekao je da je neizvesno i da je mrtva trka za člana Predsjedništva BiH na prebrojati 451.986 glasova 213.826 Dodik 211.933 Ivanić.

Razlika je oko 1.800 glasova.

Borenović tvrdi da su kandidati SzP pobijedili u Banjaluci.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *