Dodik proglasio pobjedu za člana Predsjedništva BiH

Politika

Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je da je dobio 56 odsto glasova, i ovim je proglasio svoju pobjedu.

Dodik je rekao da na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova on ima 56%, dok njegov protivkandidat Mladen Ivanić ima 44%, te da je to nedostižna razlika.

Dodik je kazao da će mu prioritet na funkciji člana Predsjedništva BiH biti položaj srpskog naroda i da će se tako i ponašati.

“Ne zanima me ko su izabrani članovi iz druga dva naroda. Ja kalkulišem s voljom naroda koji je meni dao podršku. U BiH ne postoji organ koji se bira na prostoru čitave BiH, pa tako ni Predsjedništvo koje se sastavlja od članova bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda”, izjavio je Dodik.

Poručio je da u Predsjedništvu BiH želi dobru komunikaciju i da se može napraviti napredak.

“U BiH se može napraviti napredak ako se budu jednako uvažavali svi, bez politike miješanja stranaca. U tom pogledu očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i na pozicijama u NSRS i Parlamentu BiH”, kazao je Dodik.

Kada su u pitanju izbori za predsjednika Republike Srpske, Dodik kaže da je koalicija SNSD-DNS-SP i tu u prednosti, odnosno da njihov kandidat Željka Cvijanović ubjedljivo vodi u odnosu na kandidata SzP, Vukotu Govedaricu.

“Na osnovu 40 odsto prebrojanih glasova Željka Cvijanović vodi sa 54,1, dok Vukota Govedarica ima 45,8. Trenutna razlika je oko 20.000 glasova”, rekao je Dodik i zahvalio se svima koji su glasali za njega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *