Pavić stigao u Palatu Republike na razgovor s Dodikom

Politika

Predsjednik DNS-a Marko Pavić stigao je u Palatu Republike, gdje je u toku razgovor sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Pretpostavlja se da će Pavić i Dodik razgovarati o rezultatima izbora i nastavku koalicione saradnje koja je dovedena u pitanje nakon Dodikove “istrage mangupa”.

Dodik je nedavno poručio da je zahvalan Marku Paviću “na korektnom odnosu u pogledu izborne kampanje”, ali i dodao da “neki njegovi mangupi su uradili neke stvari veoma loše”.

– Ukoliko Pavić pristane da se odrekne tih ljudi on je naš dalji koalcioni partner. Ja o Marku mislim sve najbolje lično, ali mislim da su ga okupiralu mangupi u njegovim redovima, rekao je Dodik ranije.

Pavić mu je odgovorio da je DNS pružao podršku kandidatima koalicije za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH i da su takve tvrdnje uvreda za njega.

DNS je treća stranka po broju osvojenih glasova za Narodnu Skupštinu RS iza SNSD-a i SDS-a. DNS je osvojio 96.278 ili 14,71 posto glasova, SNSD 210.467 glasova dok je SDS osvojio 121.172 glasa. Obrađeno je svih 696.923 glasačka listića, od kojih je 654.512 važećih.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *