Pavić: Smjene kadrova DNS mimo našeg znanja

Politika

Niko ne može da smjenjuje kadrove DNS, jedan je od zaključaka na sjednici Predsjedništva Demokratskog narodnog saveza (DNS), koja je održana u Banjaluci.

Predsjednik DNS Marko Pavić je, nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, potvrdio da se raspravljalo o smjenama kadrova DNS.

– One su obavljene mimo našeg znanja i nije nam jasno ko ih je sproveo. Nezadovoljni smo načinom smjene naših kadrova i ne prihvatamo ih. Predsjednik SNSD je rekao da više nema smjena bez dogovora stranaka. To je relaksiralo odnose dvije stranke i idemo u formiranje vlasti – rekao je Pavić.

On je, međutim, potvrdio da je Saša Panić prije tri-četiri dana smijenjen sa mjesta direktora Poslovne zone Banjaluka.

Ističe, ipak, da nema “mangupa” u redovima DNS.

– Dodik je rekao da za njega ima mangupa. Za mene, nema mangupa u DNS. To su ljudi koje su dobro iznijeli predizbornu kampanju. Moji i Dodikovi podaci nisu isti – tvrdi Pavić.

Pavić je naglasio da kadrovi DNS sa funkcije mogu biti smijenjeni ako su pogriješili.
– U utvrđivanju odgovornosti mora da učestvuje DNS. Lično se neću odreći takvih ljudi, jer oni imaju po 9.000 glasova. DNS ne može prihvatiti smjenu svojih kadrova; to bi ugrozilo koalicioni sporazum. Vjerujem da će dogovor sa Dodikom biti ispoštovan – kaže Pavić.

Ističe da je stranka postigla najbolji rezultat do sada i da je DNS ostvario sve ciljeve – za sada 13 poslanika i osvojenih 98.000 glasova. On je rekao i da je Predsjedništvo jedinstveno i da je u njemu 9 budućih narodnih poslanika.

– Sve što ste pisali u posljednjih nekoliko dana niti je bilo, niti će biti – kaže Pavić.

Kako Srpskainfo saznaje, dogovoreno je da se za jednu od narednih sjednica pripremi analiza izbornih rezultata.

RŽR “Ljubija”

Govoreći o prodaji “Ljubije”, Pavić je rekao da je DNS i dalje protiv.

– Ali, “Ljubija” je skinuta sa liste strateških preduzeća, što znači da se privatizuje odlukama Vlade. Ministri iz DNS bili su protiv prodaje – podsjetio je on.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *