Dodik: Smjene odgovornih za loš izborni rezultat biće nastavljene

Politika

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je posvećenost ove stranke koaliciji sa DNS-om iskrena i da ne traže ništa drugo do saradnje, ali na zdravim osnovima.

– Oni, koji su zarad svojih ličnih interesa iskoristili naš koalicioni kapacitet, a htjeli bi da ga uruše za nas nemaju mjesta u našem koalicionom sporazumu. U ime te iskrene saradnje, SNSD će preispitati zloupotrebu svih aktera ovog izbornog procesa, bilo da je iz SNSD-a ili DNS-a – poručio je lider SNSD-a.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika DNS-a Marka Pavića da su nezadovoljni smjenama svog kadra i da je DNS vrlo savjesno uradio svoj koalicioni dio posla, Dodik je rekao da od svojih partnera iz DNS-a očekuju da se aktivnije uključe u analizu izbornih rezultata i da se sami odreknu ljudi koji su se drznuli da dvadestogodišnju saradnju ove dvije stranke stave u funkciju ličnih interesa.

-Mi imamo pravo da to tražimo jer u koalicionom kapacitetu učestvujemo sa 65 odsto. SNSD neće stajati iza onih koji su svojim lošim radom i zalaganjem, slabim radnim rezultatima ili pak destruktivnim predizbornim aktivnostima doprinijeli da naš izborni rezultat bude lošiji od očekivanog, bez obzira da li je riječ o našem ili kadru DNS-a – istakao je predsjednik SNSD-a.

Dodik je naglasio da će SNSD nastaviti da radi na utvrđivanju odgovornosti svih pojedinaca koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije i u vezi s tim pitanjem nisu spremni da pregovaraju.

-Smjene odgovornih biće nastavljene – poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *