I SDS u Tesliću ide u vlast sa SNSD-om!?

Politika

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević već je dogovorio da ova stranka na lokalnom nivou ide u koaliciju sa SNSD-om.

Miličević je i do sada zastupao stav da treba razgovarati sa svim strankama, ali bi ulazak u koaliciju sa teslićkim SNSD-om, koji je praktično dogovoren, bio ozbiljan udarac predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, tvrdi izvor Glasa Srpske.

Izvor je naveo da bi vrlo brzo trebalo da bude formirana nova skupštinska većina u Tesliću, čija će okosnica biti SDS i SNSD.

– Osim PDP-a, izvan skupštinske većine bi mogao da ostane i teslićki DNS, a jedan od razloga je sumnja da DNS nije u punom kapacitetu radio za zajedničkog kandidata vladajuće koalicije za predsjednika Srpske Željku Cvijanović – objašnjava sagovornik lista.

On je dodao da su tačne informacije da će poslije dobojskog i zvorničkog SDS-a i bijeljinski odbor zatražiti ostavku Govedarice, kao i komplet Predsjedništva SDS-a.

– Bijeljinski SDS će predložiti Glavnom odboru da na narednoj sjednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora i da za njenog predsjednika imenuje upravo Milana Miličevića – istakao je izvor.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević izjavio je da će sve što ima da kaže u vezi sa djelovanjem ove stranke na lokalnom ili republičkom nivou reći na sjednicama organa stranke. On nije želio da komentariše pisanje “Glasa Srpske” da je dogovorio da teslićki SDS ide u koaliciju sa lokalnim SNSD-om.

– Od izbora ne dajem nikakve komentare i neću davati, osim na sjednicama organa stranke – rekao je Miličević.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću Dragan Bogdanić izjavio je danas da sa rukovodstvom SDS-a u toj opštini do sada nije bilo pregovora o koaliciji na lokalnom nivou, ali da SNSD ima većinu u teslićkoj Skupštini koja bi u narednom periodu trebalo da bude ozvaničena.

Bogdanić je podsjetio da je 19 do 20 odbornika glasalo za stavove Opštinskog odbora SNSD-a na posljednjih nekoliko sjednica lokalnog parlamenta.

– Ta nezvanična većina postoji. Došlo je vrijeme da formiramo skupštinsku većinu. Sa kojim strankama, vidjećemo nakon razgovora – naveo je Bogdanić.

On je rekao da je SNSD ostvario ubjedljivu pobjedu u Tesliću i da ima naznaka da će odbornici PDP-a, nakon raspuštanja opštinskog odbora te stranke, preći u Klub SNSD-a u lokalnoj skupštini, ali da opštinski organi SNSD-a o tome još nisu raspravljali.

Glassrpske.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *