Cvijanović predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade

Politika

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sjednici Vlade predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić.

Cvijanovićeva je navela da će u utorak, 20. novembra, nakon što bude završeno polaganje zakletvi u Narodnoj skupštini Srpske, biti saopšteno ime mandatara za sastav nove vlade kako bi mogao početi da obavlja konsultacije.

“Ogroman dio konsultacija u globalu je obavljen i ostaje još da se radi na određenim pojedinostima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da su sve politike već utvrđene. “Sigurna sam da ćemo imati brzo, efikasno i jednostavno formiranje izvršne vlasti”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je na današnjoj sjednici Vlade konstatovano da to treba da se dogodi uskoro.

“Ministri koji ostaju, ali i oni koji neće ostati u Vladi Srpske, moraju da budu na usluzi kolegama da bi tranzicioni period prošao bezbolno. Mi smo tim

i ne očekujem probleme, jer je /predloženi mandatar Radovan/ Višković učestvovao u donošenju određenih politika i kao šef Kluba poslanika SNSD-a uspješno sarađivao sa Vladom”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je sačinjen budžet Republike Srpske za narednu godinu i da je sve ostalo pripremljeno.

“Idemo u izbor Vlade, a nakon toga u usaglašavanje strateških dokumenata i tu nema zastoja”, poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanović: Smjena Čubrilovića unutrašnje pitanje DNS-a

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je smjena
Nedeljka Čubrilovića sa funkcije zamjenika predsjednika DNS-a unutrašnje pitanje te političke partije.

Cvijanovićeva je navela da ne može komentarisati šta se dešava u DNS-u, ali je rekla da je kao predsjednik Vlade Srpske imala odličnu saradnju sa Čubrilovićem, koji je i predsjednik Narodne skupštine.

“Premijeru je uvijek važno kakvu saradnju ima sa predsjednikom Narodne skupštine”, rekla je novinarima u Banjaluci Cvijanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a razriješilo je juče Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke na zahtjev predsjednika stranke Marka Pavića.

Cvijanović: Uobičajeno da odbori analiziraju izborne rezultate

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas, povodom toga što je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora ove stranke Igor Radojičić stavio mandat na raspolaganje, da je normalno da se u svakom odboru analiziraju izborni rezulati.

“Normalno je da su svi zainteresovani da shvate zašto se neke stvari dešavaju i to je uobičajena procedura”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da se SNSD pojedinačno nije bavio ovim pitanjima i da u svemu ne vidi ništa posebno.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić stavio je mandat na raspolaganje nakon što je na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora razmatran izborni rezultat.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *