Pandurević: Izjave premijerke RS rezultat njenog neznanja i nerada

Politika

Voljela bih reći da je izjava Željke Cvijanović rezultat političkih obračuna i podmetanja, a ne rezultat njenog neznanja i nerada, izjavila je članica Predsjedništva SDS i šef Kluba SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Aleksandra Pandurević.

Ona je to izjavila za Klix.ba komentarišući izjavu premijerke RS, Željke Cvijanović kako SDS želi blokirati kreditna sredstva RS. Premijerki RS je poručila kako se MMF ne protivi uvođenju plavog dizela na nivou BiH.

Predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, izjavila je da “SDS insistira na uvođenju plavog dizela na nivou BiH da bi pokazali kako tobože vode računa o poljoprivrednicima, ali oni, u suštini, idu na to da blokiraju sljedeće tranše MMF za entitete, obračunavajući se s Republikom Srpskom”.

– Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, obavio je konsultacije s MMF i predložio tri modela uvođenja plavog dizela. MMF je sugerisao koji od tih modela im je prihvatljiv. Dakle, u konsultacijama s MMF je nađen model uvođenja plavog dizela – rekla je Pandurevićeva.

Dodala je kako je tragično da premijerka RS o kreditima MMF priča kao da je riječ o donatorskim sredstvima, umjesto da se ona trudila i radila ovo što radi ministar Šarović.

– Njen ministar finansija se očito bavi samo time kako će izvući novac iz budžeta. Gospođu Cvijanović obavještavamo da mirno spava i da neće biti blokirana tranša MMF. Akcize i plavi dizel dogovoreni su s MMF. Mi joj savjetujemo da konačno počne raditi svoj posao i da makar svoje neznanje javno ne manifestuje – zaključila je Pandurevićeva.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *