Cvijanović: Govedarica obmanjuje javnost

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da predsjednik SDS Vukota Govedarica obmanjuje javnost da je SDS dogovorio sa Međunarodnim monetarnim fondom uvođenje plavog dizela i da o tome postoji saglasnost na nivou BiH u okviru koalicije u kojoj učestvuje i ta stranka.

Cvijanovićeva je rekla da je ona pokazala da nije protiv plavog dizela time što je upravo Vlada, na čijem je čelu, uvela regresirano gorivo za poljoprivredne proizvođače još 2013. godine, i u tu svrhu do sada izdvojila 27 miliona KM – i nije to uradila tako što je građanima prvo uvela namet, a onda im to vratila, već iz redovnih budžetskih sredstava.

– Kad dogovorite da sredstva za tu namjenu budu obezbijeđena oduzimanjem od prihoda namjenjenih bezobrazno rastrošnim institucijama BiH, a onda ispoštujete ustavnu i zakonsku proceduru, mi ćemo to podržati. Sve dok to mislite raditi preko nameta – mi ćemo sredstva za regresirano đubrivo i dalje isplaćivati iz naših redovnih budžetskih sredstava – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da u Federaciji BiH takva mjera podrške i ne postoji.

– Dakle, sa narodom se igrate vi u SDS, a ne mi. Mi se igramo sa vama u nastojanju da od vas konačno napravimo korisnu i smislenu vlast na nivou BiH, jer ste do sada bili pogubni za narod i za Republiku Srpsku, što vam je narod i stavio do znanja na izborima – rekla je sinoć Cvijanovićeva.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je ranije da se Vlada Srpske i Cvijanovićeva već tri dana igraju sa plavim dizelom, i naveo da se ne igraju sa SDS, već sa cijelim narodom.

Govedarica je za BN televiziju rekao da ne postoji razlog zbog kojeg bi Cvijanovićeva bila protiv plavog dizela, te naglasio da će se odgovori najvjerovatnije pojaviti kada zakon uđe u proceduru.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *