Sukobi u NDP oko fotelje zamjenika ministra civilnih poslova BiH

Politika

U NDP-u traje tihi rat zbog funkcije zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu Ministara BiH, gdje Daragan Čavić ima namjeru da na tu funkciju postavi Vojina Mijatovića, koji mu je bio šef izbornog štaba tokom lokalnih izbora kada je jurišao na gradonačelničku funkciju u Banjaluci.

Čime je Mijatović zadužio lidera NDP-u nije poznato, ali se savim sigurno zna da je u toj partiji “tihi rat” upravo zbog najave da bi on mogao biti zamjenik ministra civilnih poslova BiH, koje je upražnjeno nakon što je s te funkcije otišao Đorđe Miličević zbog preuzimanja načelnilčke funkcije u Šamcu.

Vojin Mijatović u NDP-u je došao nakon što su ga iz nekih razloga najurili iz SNSD, a “puca” očito na neku od zajedničkih institucija na nivou BiH.

U vrijeme vlasti SNSD na nivou BiH je bio savjetnik u kabinetima Nikole Špirića, a bezuspješno je pokušavao da se domogne i direktorske fotelje u Direkciji za evropske integracije BiH.

Mijatović je i u Vladi Republike Srpske obavljao značajne funkcije, bio je u Službi za odnose s javnošću, a bio je i savjetnik Aleksandra Džombića kada je on obavljao premijersku dužnost.

Sada je to podoban kadar Saveza za promjene, odnosno Čavićevog NDP-a, za popunu upražnjenog mjesta u Savjetu ministara BiH.

Prema dobro upućenim izvorima, ukoliko Mijatović bude imenovan na tu funkciju moglo bi doći do pucanja u Savezu za promjene, jer sa Čavićevom odlukom ne slažu se pojedini ključni ljudi iz vrha stranke.

Vojin Mijatović je diplomirao 2002. godine na na Fakultetu za poslovne studije Megatrend u Beogradu, a držao je i više ugostiteljskih radnji u Banjaluci koje su zatvarane zbog neplaćanja poreza, ali i utrošene električne energije. Bio je angažovan i u prethodnoj banjalučkoj administraciji Slobodana Gavranovića, u Komisiji za razvoj.

BN televizija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *