Šukalo o pozivu Tužilaštva BiH: Jedva čekam da raskrinkam tu farsu!

Politika

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo dobio je poziv Tužilaštva BiH za saslušanje u predmetu “Milorad Dodik i drugi”.

Nakon što su saslušani članovi Republičke komisije za sprovođenje referenduma u kojoj su bili i pojedini narodni poslanici, Šukalo je prvi poslanik koji je takav poziv dobio, a da nije bio u sastavu komisije.

U izjavi za Mondo, Šukalo kaže da to može da znači da će poziv za saslušanje biti dostavljen članovima Kolegijuma NSRS, odnosno šefovima poslaničkih klubova i grupa. Šukalo tvrdi da će se odazvati pozivu.

“Jedva čekam da odem dati izjavu i da raskrinkam tu farsu koja je vezana sa spregu Tužilaštva BiH i politike. Jer, apsurdno je tužiti Milorada Dodika za nesprovođenje odluke Ustavnog suda BiH, kad je instrukciju za sprovođenje referenduma dobila Narodna skupština Srpske. Ali i ovaj slučaj dokazuje kakav teatar apsurda imamo u BiH. Cijela ta farsa sadržana je u činjenici da je bivši glavni tužilac Goran Salihović uputio poziv za saslušanje Dodiku da bi se prije izbora stvorila fama da će on biti procesuiran, a pravno je to nemoguće jer predsjednik Srpske nije institucija koja je provodila referendum. Dodika navodno optužuju za stvar za koju može da bude optužena samo NSRS, i izuzetno mi je drago što ću dobiti priliku da tu stvar raskrinkam do kraja“, kaže Šukalo.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *