Brčkalo: Talića smo pustili da ode sam iz PDP-a

Politika

-Roman koji je napisao Talić više govori o njemu nego o PDP-u. Smatramo to jako nekorektnim jer je od PDP-a dobio bukvalno sve. Smatramo da je bilo hrabrije doći na organe partije i razgovarati o ovim stvarima, a ne ovako sakriti se dva tri mjeseca pa pustiti ovo pismo, rekao je Brčkalo povodom današnjeg istupanja iz stranke predsjednika PDP Banjaluka Zorana Talića.

Reagujući na Talićevo pismo, generalni sekretar PDP Miroslav Brčkalo je kazao da je nakon lokalnih izbora bilo i prijedloga da se Talić isključi iz PDP-a, ali da su ipak pustili da on sam izađe.

-Jedan jedini razlog zbog kojeg g.talic može biti ljut je odluka predsjedništva pdpa koja nije bila zadovoljna rezultatima lokalnih izbora gdje smo mi tek šesta partija po snazi, a on govori da smo mi neka okosnica opozicije, istakao je Brckalo.

On je naveo da je Predsjedništvo PDP formiralo radnu grupu na celu sa Igorom Crnadkom koja ima zaduženje da u roku od pet mjeseci formira novi gradski odbor.

-To je njemu ocigledno teško palo i i svi oni argumenti koje on navodi kriju se iza odluke o raspuštanju gradskog odbora u BL, tvrdi generalni sekretar PDP.

Brckalo je ubijeden da ce vrijeme pokazati da se radi iskljucivo o licnim interesima koje Talic vec i najavljuje u sklopu svog pisma, “da ce biti konstruktivan i otprilike u narednom periodu ce on i dati podršku aktuelnoj vlasti u RS, odnosno ta njegova buduca politicka opcija ce biti neka vrsta trojanca aktuelnoj vlasti u RS”.

-Pismo više govori o gospodinu Talicu nego o PDP-u. Mi sa radnom grupom na cijem je celu Crnadak nastavljamo da radimo i uvjereni smo da cemo u narednom periodu dobiti snažniji gradski odbor PDP-a u Banjaluci, a znamo koji je to strateški interes za kompletan PDP u Republici Srpskoj, jer bez jake Banjaluke nema jakog PDP-a u RS, porucio je Brckalo.

Sad vec bivši predsjednik banjaluckog PDP-a, Zoran Talic, optužio je lidera stranke Branislava Borenovica i njegove saradnike za privatizaciju partije.

-Predsjednik PDP-a Branislav Borenovic i njegovi najbliži saradnici, naspram teškog i složenog politickog trenutka u kome se nalazimo, iscrpljuju se sitnim i nevažnim strancarenjima koja trebaju samo da sacuvaju njihovu licnu poziciju. Ovo je razmeda na kojoj tim ljudi, medu kojima se nalazim i ja, ne može ici dalje sa ovim ljudima, napisao je Talic u svom oproštajnom pismu.

Talic je naveo da se nije lako odlucio da napusti PDP u kojem je proveo 16 godina. Kaže da je kulminiralo nakon lokalnih izbora, kada su ga iz vrha stranke optužili za loš izborni rezultat i najavili raspuštanje Gradskog odbora. Tvrdi da je PDP danas samo politicka ljuštura nekadašnjeg PDP-a.

-Suspenzija statutarnih organa i procedura stranke ima samo jedan jedini cilj. To je da se sprijeci da se kroz demokratski, unutarstranacki dijalog dogodi eventualno preispitivanje odgovornosti upravo tih pojedinaca iz samog vrha stranke za ostvareni izborni rezultat, naveo je Talic u svom pismu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *