Mrkonjić Grad: Opozicija napustila sjednicu zbog kršenja poslovnika

Politika

Odbornici SDS, PDP, NDP i SRS, stranaka koje čine opoziciju u Skupštini opštine Mrkonjić Grad, napustili su danas petu redovnu sjednicu lokalnog parlamenta.

Razlog je, kako navode, ignorantski odnos vladajućih stranaka koje su im uskratile učešće u skupštinskim tijelima, na šta po poslovniku imaju pravo srazmjerno broju osvojenih mandata.

Opozicioni blok u Mrkonjić Gradu je na zadnjim lokalnim izborima osvojio 3000 glasova i po tom osnovu pripadaju im 4 mjesta za spoljne saradnike u skupštinskim radnim tijelima, koje im lokana vlast u Mrkonjiću godinama uzurpira.

Radi se o političkom nasilju i diskriminaciji, ali i negiranju izborne volje građana, tvrde u opoziciji.

-Pomenutu praksu koja ide na štetu sobodnomislećih ljudi Mrkonjić Grada vlast je provodila i u prethodnom periodu. Time pokazuju svoje prave namjere da se opoziciji onemogući adekvatno skupštinsko djelovanje i prijeko potrebna logistika u vidu angažmana spojnih saradnika koji bi radili u skupštinskim radnim tijelima i svojim radom doprinosili demokratičnosti lokalnog parlamenta, rekao je Željko Đukanović , odbornik PDP-a u Skupštini opštine M. Grad.

Skupštinsku većinu u Mrkonjić Gradu čine SNSD (12), DNS (3) ,SP (3), dok su u opoziciji SDS (3), PDP (2), NDP (1) i SRS RS (1).

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *