Čović u svom pismu priznao da Predsjedništvo nema zajednički stav

Politika

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović je u svom pismu izrazio zahvalnost Međunarodnom sudu pravde na dostavljenim informacijama i naveo da nema zajedničkog stava o reviziji presude.

Iz Predsjedništva BiH juče su upućena tri pisma Međunarodnom sudu pravde u Hagu, koja sadrže odgovore članova Predsjedništva BiH na upit iz te institucije povodom kontradiktornih informacija o ovlaštenju agenta Sakiba Softića.

– Sa žaljenjem konstatiramo da o pisanjima iz sadržaja Vašeg pisma do trenutka pisanja ovog pisma (1. mart 2017. godine) Predsjedništvo BiH, kao kolektivni organ države BiH, nije raspravljalo, niti je o njima odlučivalo.
Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ države BiH nije razmatralo ni Vaše pismo, te nije utvrdilo nikakvo zajedničko stajalište niti pojašnjenje u vezi s kontradiktornosti opisanoj u Vašem pismu, te Vam isto nije moguće dostaviti.

Ovo pismo Vam dostavljam kao hrvatski član Predsjedništva BiH i ono ne odražava stajalište Predsjedništva BiH– stoji u Čovićevom pismu.

Sadržaj pisama Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića za sada nije poznat, izuzev od ranije poznatih suprotnih stavova u vezi s legitimitetom agenta Sakiba Softića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *