Rasulo u SDS Prnjavor: Mektić napustio odbor zbog tajkunizacije stranke

Politika

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, napustio je Opštinski odbor SDS-a u Prnjavoru i odbio da bude dio rukovodećih partijskih struktura.

Neslaganje sa aktuelnim rukovodstvom SDS-a u Prnjavoru kulminiralo je na današnjoj sjednici OO SDS Prnjavor, na kojoj je trebalo da budu izabrani članovi u Glavni odbor stranke.

Mektić je, kako prenosi ATV, tražio da jedan od tri člana, koji se iz Prnjavora biraju u Glavni odbor SDS, bude neko iz boračke kategorije, ali njegovom zahtjevu nije udovoljeno.

-Podnio sam ostavku na članstvo u Opštinskom odboru i odbio da budem član u bilo kojem stranačkom organu zato što sam računao da će ovi izbori donijeti osvježenje. Međutim i dalje tajkuni i ljudi koji su iskoristili rat za šverc i bogaćenje ponovo ulaze u stranku, rekao je Mektić za N1.

On je istakao da se ne slaže sa “tajkunizacijom stranke”.

-Ostajem član SDS-a, ali ne i dio organa stranke, poručio je Mektić nakon što je napustio sjednicu Opštinskog odbora.

Prethodno je sjednicu napustio i poslanik SDS iz Prnjavora, Miladin Stanić, ali i još nekoliko članova stranke, nezadovoljnih odlukama opštinskog odbora.

Na izbornoj skupštini SDS Prnjavor, većinom od 165 glasova delegata za predsjednika odbora izabran je Nemanja Vasić, dok je njegov protivkandidat Miladin Stanić imao 123 glasa od ukpuno 290 delegata.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *