Govedarica u Budimpešti razgovarao o saradnji sa Fidesom

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u Budimpešti sa Žoltom Nemetom, predsjedavajućim komiteta za međunarodne odnose Fidesa, najveće partije u Mađarskoj.

Na sastanku u Parlamentu Mađarske dogovorena je črvršća saradnja između Fidesa i Srpske demokratske stranke, kao i konkretne aktivnosti dvije partije, u skladu sa njihovim zajedničkim interesima i ciljevima.

U ime Fidesa, obećana je podrška Srpskoj demokratskoj stranci za učlanjenje u Evropsku narodnu partiju, jačanje saradnje u oblasti ekonomije i bezbjednosti putem resornih ministarstava, kao i aktivnosti na planu razvoja saradnje između lokalnih zajednica.

Žoltan Nemet je izjavio da mađarska strana sa pažnjom prati aktivnosti Srpske demokratske stranke i da ga posebno raduje njihova posvećenost regionalnoj saradnji, kao i želja da se Srpska demokratska stranka uključi u grupaciju evropskih narodnjačkih partija, te da će joj dati podršku na tom putu.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je izjavio da ga posebno raduje prijateljski doček i spremnost najjače političke partije u Mađarskoj da podrži međunarodnu poziciju Srpske demokratske stranke.

– Uspostavljanje regionalne saradnje, a posebno ekonomska saradnja, ključne su aktivnosti koje će pomoći boljem životu svih građana u ovom dijelu Evrope, konstatovao je Govedarica.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *