Ognjen Tadić: Dodik je negativac, nije iskoristio otvorene šanse za Republiku Srpsku!

Politika

Predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić smatra da je Republici Srpskoj potrebno da prestane konfliktna politika, aktivnija borba protiv kriminala i unapređenje društva.

– Moja ideja nije da se pomire politički blokovi, nego da njihova rukovodstva ostanu usamljena, rekao je Tadić gostujući u emisiji “Jedan na jedan” ATV i dodao da to može uraditi samo narod.

Tadić kaže vjeruje u sposobne ljude koji koji mogu promijeniti društvo na bolje.

– Republici Srpskoj trebaju moderne stranke koje nisu gospodari života i smrti, rekao je Tadić, dodajući da će to biti Narodna stranka čija vrata su otvorena za sve koji znaju šta treba promijeniti i imaju rješenja za to.

Na pitanje da li je Aleksandar Vučić imao uticaj na formiranje Narodne stranke, Tadić je rekao da je NS autentična stranka nastala u Republici Srpskoj.

– Nema potrebe uvlačiti predsjednika bilo koje političke stranke izvan BiH, a pogotovo predsjednika Srbije u unutrašnje potrebe Republike Srpske, rekao je Tadić, navodeći da ima formalne kontakte sa predsjednikom Srbije, rekao je Tadić, dodajući da o privatnim kontaktima sa Vučićem, kojeg poznaje dugo, ne želi da priča.

Upitan da li je Milorad Dodik više pozitivna ili negativna politička ličnost, Tadić je odgovorio da je negativna, zbog “neiskorištenih otvorenih šansi za Republiku Srpsku”.

Na pitanje – ko bi po njemu mogao biti kandidat za predsjednika Republike Srpske, Tadić smatra da bi to mogao biti neko ko nije član ni jedne političke stranke, ili neko ko je u stanju da promijeni odnose u RS kako bi se razbilo stranačko robovanje .

Da li su to Govedarica, Šarović i Mićić – Tadić je rekao da nema potrebu da se izjašnjava.

Da li bi, kada bi mogao da bira, volio da RS bude članica EU ili Ruske Federacije – Tadić je rekao EU, jer je to izvjesno, a druga opcija nije realna.

Za Željku Cvijanović, predsjednicu Vlade RS, rekao je da je poznaje veoma dugo, u različitim fazama njenog života i da vjeruje da će “ponovo biti ona stara” kada ne bude radila posao koji sada radi.

Za Mladena Ivanića je kazao da je čovjek sa kojim je sarađivao i da su “zajedno trčali neke trke”. Misli da je on svjestan kvaliteta zajedničkog rada.

– Bili smo protivkandidati 2007. i neki smatraju da ja nisam pobijedio zato što je on bio kandidat, jer je osvojio 16 odsto, a meni je falilo četiri odsto da pobijedim Kuzmanovića. Sa Ivanićem je tako, svaki dan donosi nove odnose, kazao je Tadić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *