Predsjedništvo BiH u zvaničnoj posjeti Beogradu

Politika

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za zvaničnu posjetu Republici Srbiji od 6. do 7. decembra 2017. godine.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Izvještaj Savjeta ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Predsjedništvo BiH je zadužilo Savjet ministara BiH da u saradnji s vladama Republike Srpske, Federacije BiH, kantona i Brčko Distrikta preduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz člana 1. Evropskoj komisiji.

Takođe, je zadužen Savjet ministara BiH da preduzme sve neophodne korake za što skorije održavanje sjednice Kolegija za evropske integracije s ciljem rješavanja spornih pitanja iz odgovora na Upitnik Evropske komisije i o rezultatima upozna Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju izvještaj o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP).

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo BiH odalo je priznanje pripadnicima Oružanih snaga BiH za izvanredne rezultate i profesionalnost u izvršavanju zadataka u misiji “Odlučna podrška” u Islamskoj Republici Afganistan.

Data je i saglasnost za otvaranje konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci, sa sjedištem u Trebinju, koji će obuhvatati opštine Trebinje, Ljubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, Istočni Mostar i Nevesinje.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *