Porodica ubijenog Ivanovića se seli u Beograd

Region

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, rekao je da će se cijela porodica preseliti u Beograd.

On je naveo da je odluka porodice da Oliver bude sahranjen u Beogradu, kao i da će se porodica preseliti kod rodbine koja živi u srpskoj prijestonici.

– Naši roditelji su sahranjeni u Podgorici po isključivo njihovoj želji. Ovom prilikom, posle ubistva Olivera, seli smo i razgovarali u krugu porodice. Kako će naša porodica biti u Beogradu, a neki već žive tu, želja nam je bila da bude blizu nas i da možemo da odlazimo na grob – rekao je Miroslav Ivanović za “Telegraf”.

On kaže da je Grad Beograd preuzeo na sebe da Oliver bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, te da je i to uticalo na njihovu porodičnu odluku.

Oliver Ivanović biće sahranjen sutra u 12.30 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Kovčeg sa njegovim tijelom biće izložen u kasnim popodnevnim časovima u crkvi na Novom groblju.

Veliki broj građana Kosovske Mitrovice i ostalih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji ispratio je danas kovčeg sa tijelom Ivanovića do izlaza iz grada, odakle je povorka pod pratnjom policije krenula za Beograd.

Predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je juče u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *