Ranjena novinarka podgoričkih “Vijesti” Olivera Lakić

Region

Novinarka crnogorskih “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je večeras u nogu ispred stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, kada je na nju pocao nepoznati muškarac.

Glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović je izjavio da je Lakić rekla da joj je jedan muškarac prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, a da je vidjela još dva muškarca kako bježe.

– Vjerovatno su je sačekali ispred ulaza, gdje je pretučena prije šest godina, prišao joj je čovjek i pucao u nogu. Ona kaže da je bilo još dvojica ljudi koji su pobjegli. Znači nemam riječi dokle više, do kad će više ovo da se dešava u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen. Mnoge priče koje napisala a koje ukazuju na kriminal nijesu uopšte istražene. Dokle ćemo mi da strepimo od ovakvih kukavica, kazao je ispred Kliničkog centra Crne Gore, glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović.

Dežurni ljekar Aleksadnar Vulić je potvrdio da Lakić nije životno ugrožena i kazao da će ona biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Lakić je zadobila je prostrijelnu ranu desne potkoljenice i van životne opasnosti je. Trenutno se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, ispred kojeg se okupio veliki broj kolega iz svih redakcija.

Ispred Kliničkog centra Crne Gore je došao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković koji je izrazio žaljenje zbog ovog napada.

-Kao vrhovni državni tužilac želim da potvrdim da će Tužilaštvo u koordinaciji sa policijom učiniti sve da se otkrije učinilac, ili učinioci ovog krivičnog djela i konkretno se već preduzimaju određene radnje u smislu saslušanja odreženih lica koja su očevici ovog događaja, rekao je Stanković.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović takođe je osudio je napad na Oliveru Lakić i poručio da će policija učiniti sve što je u njenoj moći da otkrije izvršioce i privedeih pravdi.

Oko 23 časa je u Klinički centar Crne Gore stigao i diektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić.

Istinito/Vijesti.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *