Plenković mandatar za sastav hrvatske Vlade

Region

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, obratila se javnosti nakon održanog sastanka s Andrejom Plenkovićem, na kojem mu je dala mandat za sastavljanje nove hrvatske Vlade.

Predsjednica je rekla da su obavili razgovor nakon što je donio 91 potpis zastupnika izabranih u Hrvatski sabor, čime, kako je kazala, očito uživa povjerenje većine odbornika te će mu danas uručiti mandat za sastav nove, četrnaeste po redu Vlade Republike Hrvatske, rekla je predsjednica, čestitavši Plenkoviću na potpori.

“Svi su dionici političkog života pokazali odgovornost tokom pregovora i pokazali da svi želimo da nova Vlada bude stabilna, konstruktivna i djelotvorna. Vjerujem da sad ulazimo u novu fazu političkoga života u Republici Hrvatskoj, kad ćemo ući u rješavanje bitnih egzistencijalnih pitanja za Republiku Hrvatsku, od gospodarstva do demografije i socijalnih pitanja”, kazala je predsjednica, ocijenivši to vrlo bitnim.

Kazala je da to prepoznaju i hrvatski građani, koji očekuju proces, koji će biti ekspeditivan te da nova Vlada što prije preuzme odgovornost za procese u zemlji. Vjerujem da će i ubuduće biti povjerenja među svim akterima u hrvatskoj politici, rekla je Grabar Kitarović.

“Gospodine Plenkoviću, želim vam da što je moguće prije sastavite novu hrvatsku Vladu i što je moguće prije dobijete podršku zastupnika i uručujem vam mandat za sastav nove Vlade”, rekla je za kraj Predsjednica, uručivši mandat predsjedniku HDZ-a.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *