Sakić: Nesavjesnim liječenjem doveli su nam oca u loše stanje

Region

Nakon skandaloznog incidenta koji se danas dogodio u Kliničkom centru Srbije kada je Ernest Sakić, sin Sinana Sakića, napravio haos u ovoj medicinskoj ustanovi priče porodice pjevača koji čeka na transplataciju jetre i zaposlenih u bolnici se ne poklapaju.

Dok porodica Sinana Sakića tvrdi da su doktori nesavjesnim liječenjem pjevača doveli u loše stanje, u KCS tvrde da su se Sakići ponašali bahato i da su kršili brojna pravila bolnice.

Sinan Sakić trenutno se nalazi na internom A odeljenju, gdje čeka transplantaciju jetre, a njegovi sinovi su danas došli da ga posjete. Međutim, tada je došlo do incidenta kada su Ernest i njegov brat upali unutra i htjeli da ga vode iz bolnice na snimanje.

Sakićev drugi sin, Alen, kaže da je sukob zapravo nastao jer su doktori ove bolnice “doveli Sinana u loše stanje”.

“Tvrdili su da mogu da urade transplataciju jetre ovde, a to ustvari nisu mogli i on je sada bukvalno na samrti. Kada je Ernest video šta su uradili hteo je da izvede oca iz bolnice i tada je nastao haos jer je osoblje pokušalo da ga zaustavi”, tvrdi za “Blic” Alen Sakić.

On napominje da pjevač već 18 dana u bolnici čeka da li će mu biti urađena transplatacija jetre.

“Time su ga doveli u toliko loše stanje. Sada je toliko loše i u konfuznom stanju, malopre kada se probudio pitao me je: “Gde se nalazim?” Mi smo hteli da ga vodimo na transplataciju u Italiju ili Tursku, ali nam je doktor rekao da transplatacija može da bude urađena u Kliničkom centru, a onda nam je tek juče rekao da oni to ne mogu da urade”, kaže Alen i dodaje da porodica Sakić sada čeka odobrenje bolnice da pjevača prebace u privatnu kliniku, a potom u bolnicu u inostranstvu.

Iako su se u pojedinim medijima pojavila informacija da je osoblje bolnice Ernesta vezalo za radijator dok su čekali policiju da dođe, njegov brat kaže da ne zna da li se to dogodilo.

“Moj brat je uhapšen zbog ometanja lica u vršenju dužnosti. Ne mogu da tvrdim da li su ga vezali za radijator, ali kada sam se popeo u bolnicu video sam da na rukama iza leđa ima lisice. Sinan srećom, nije video šta se događalo jer se sve dogodilo u hodniku bolnice”, kaže on.

Potresena supruga Sinana Sakića kaže da je njihovog sina Ernesta policija uhapsila neosnovano i da će njihov advokat zatražiti pravdu pred nadležnim organima i zahtijevati da se kazne svi koji su doprinijeli skandaloznom hapšenju. Ona je dodala da je policajac njenog sina prvo vezao lisicama za radijator, a potom ga priveo.

“Ernest više nije mogao da podnese da gleda bespoćnog oca kako umire pred očima lekara koji neće da mu pomognu. Naši sinovi su želeli da Sinana odvedu na snimanje u privatnu kliniku i da učine sve što treba kako bi mu produžili život”, ispričala je Sabina Sakić.

Supruga poznatog pjevača kaže da je zgrožena tretmanom koji je njen suprug imao u Kliničkom centru Srbije protekle tri nedelje.

“Njega 18 dana niko nije okupao, za to vreme je atrofirao. Došao je na nogama na drugi sprat bolnice pre 18 dana, a sada ne može da se kreće i ne zna gde je. On ima otvorene rane po telu”, kaže u suzama Sinanova supruga.

Kako kaže proteklih dana je fotografisala rane po Sinanovom tijelu kako bi “svijetu pokazala da medicinsko osoblje ne radi svoj posao”.

KCS: Porodica kršila pravila bolnice

U Kliničkom centru Srbije nezvanično kažu da nije tačno da je porodici branjeno da Sinana Sakića premjeste u drugu bolnicu, kao i da je za to potreban samo potpis nekoga od članova uže porodice.

U KCS dodaju i da porodica Sinana Sakića nije poštovala kućni red bolnice i da su često pravili probleme.

“U posetu su mu dolazili kada god su hteli, i danju i noću, a kada im je skrenuta pažnja da to nije dozvoljeno iznervirali su se i izvređali lekare i medicinske sestre”, kaže izvor “Blica”.

Pjevač narodne muzike smješten je na odeljenju za transplantacije jetre u Urgentnom centru KCS.

“Lekari su mu maksimalno posvećeni, a porodici smo sve do sada gledali kroz prste i pokušali da ih razumemo. Uvek su dolazili u bolnicu mimo poseta, za njih nije bilo bitno da li je noć ili dan, uznemiravali su druge pacijente, koji su takođe u teškom stanju. Kada im je skrenuta pažnja da moraju da vode računa kada dolaze, prvo je supruga Sinana Sakića napravila problem, a za njom i sinovi. Počeli su da prete lekarima i sestrama da će ih ubiti”, prepričava izvor.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *