U Karlovcima spasavali ljude iz vode

Region

U hrvatskom gradu Karlovac je danas oko 16 časova počeo padati snažan pljusak čiji se intenzitet nije smanjivao oko 50 minuta, pa sistem za prihvaćanje oborinskih voda nije mogao prihvatiti sve oborine, što je uzrokovalo zastoje u saobraćaju.

Poplavljeni su podvožnjaci i brojni podrumi, a na više mjesta grmljavina je izazvala kratke prekide električne energije.

Kako javlja Večernji.hr, karlovački Centar 112 je u kratkom vremenu primio preko stotinu poziva. Sve službe su na terenu, pomažu građanima i rade na uspostavi saobraćaja koji je u prekidu na cestama Rakovac i Ilovac, a voda je i na mnogim drugim saobraćajnicama.

Na terenu su svi vatrogasci i pripadnici komunalnih službi kako bi ispumpali višak vode na mjestima gdje su problemi najveći. Zabilježen je i jedan slučaj spašavanja starijeg čovjeka čiji je automobil završio u kanalu u Rakovcu. Iz vode su ga izvukli građani koji su bili u blizini.

Poplave su zabilježen i u Istri gdje je padao i grad. Najviše kiše palo je u Puli, 37 milimetara, a bila je toliko jaka da su ponovno poplavljeni neki dijelovi grada. Zbog velike količine vode na saobraćajnicama u centru grada, nekoliko privatnih automobila je zapelo na cesti.

{youtube}-O70noUJ7Xs{/youtube}

SrpskaCafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *