Crnom Gorom tutnjale pijavice, nevrijeme dolazi u Srbiju

Region

Nevrijeme koje je juče poslije podne zahvatilo južne dijelove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom protekle noći i Crnu Goru, očekuje se da svakog momenta zahvati Srbiju, upozoravaju meteorolozi.

RHMZ je izdao hitno upozorenje da će u narednih sat vremena područje Braničevskog i Sremskog okruga pogodiće intenzivni pljuskovi, jak vjetar i lokalna pojava grada!

Poslije perioda izuzetno toplog vremena, Srbiju danas očekuju grmljavinske nepogode sa jakim pljuskovima – više od 30 mm zа period od 3, gradom i olujnim vjetrom.

U Crnoj Gori pijavice, demolirane zgrade, porušeni bilbordi

Olujni vjetar pogodio je danas i Boku Kotorsku, a u Herceg Novom pijavica je “zakačila” Meljine, Pode i Kamenare gdje su najveća oštećenja na kućama, objektima i stablima. Uočene su pijavice, a Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle. Kako prenosi Radio Jadran i dobar dio Bolnice Meljine je stradao i kako navode tamo je sada skoro vanredno stanje.

Olujni vjetar koji je pogodio Boku Kotorsku se stišao, ali uočena je još jedna pijavica iznad Luštice, koja je krenula ka Budvi.

– Potpuno je demolirana pumpna stanica, kvantaška pjaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice. Više ne postoji ni auto perionica čiji su elementi završili u potoku Nemila – kazala je za Radio Jadran načelnica Komnalne policije, Marija Andrić.

Grmljavina i pljusak na rubovina Beograda

Grmljavina i jak pljusak zahvatio je oko 15 časova područje Beograda. Meteorolozi navode da je snažan grmljavinski oblak sa područja Batajnice prešao je na lijevu obalu Dunava, prema Borči i Krnjači i dalje ka Pančevu, ali napominju da postoje uslovi za formiranje jače oluje do kraja dana.

Pljuskovi i grad stižu u Vojvodinu

Uprkos visokim temperaturama koje smo imali proteklih nedelja, a koje su daleko veće od godišnjeg prosjeka, nevrijeme koje je zahvatilo zemlje u okruženju stiže i u Srbiju. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u narednih sat vremena područje Vojvodine zahvatiće jaki pljuskovi, praćeni vjetrom. Takođe, moguća je i pojava lokalnog grada.

Blic

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *