Održana sjednica Komisije za istragu NATO bombardovanja

Region

Komisija Skupštine Srbije za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje stanovništva i životne sredine danas je održala konstitutivnu sjednicu na kojoj je utvrđena metodologija rada, izjavio je predsjednik te komisije Darko Laketić.

Laketić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je dogovoreno da će se prikupljati dokumentacija od ustanova i institucija, pojedinaca, Vlade Srbije i ministarstava, a utvrđena je i metodologija koja se odnosi na svjedočenje lica pred Komisijom.

“Biće pozivana određena lica iz zemlje i inostranstva na svedočenja u vezi sa temom kojom se bavimo. Usvojili smo i tačku koja govori da u sastav Komisije možemo imati stručna tela”, rekao je on.

Laketić je napomenuo da je stav članova Komisije bio da današnja sjednica bude zatvorena za javnost i da će u narednom periodu diskutovati o tome koja će biti otvorena, prenijeli su beogradski mediji.

“Tamo svi zajedno želimo da dođemo do istine i da nađemo uzrok povećanog oboljevanja naše populacije kada je reč o pojedinim bolestima. Već sledeće nedelje ćemo najverovatnije imati novu sednicu. Videćemo u kom formatu, da li će to biti svedočenje ili formiranje stručnog tela”, rekao je Laketić.

On je najavio da će u narednih mjesec dana imati mnogo značajnih sastanaka.

Komisija za istragu posljedica NATO bombardovanja 1999. godine nedavno je formirana u Skupštini Srbije, a članovi su poslanici iz redova i vlasti i opozicije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *