Vučić u nedjelju sa Tačijem

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će u nedjelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

– Dobio sam zvaničan poziv i Delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedjelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem – rekao je Vučić novinarima.

On je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju, to je, kaže, tehničko pitanje.

Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove.

– Srbija nikada nije postavljala uslove za dijalog. Uvijek smo bili spremni za dijalog, koji će početi u petak. Vidjećemo da li će se on produžiti i na ponedjeljak, pošto je postojala takva ideja, jer se u ponedjeljak održava međuvladina konferencija – rekao je on odgovarajući na pitanja novinara poslije susreta sa srpskom djecom iz Hrvatske.

Kazao je da nije optimista, niti pesimista, i da je posao državne delegacije da štiti interese našeg naroda.

Onima koji govore da treba da se poštuju neki drugi sporazumi, Vučić je poručio da moraju da pročitaju opšti sporazum o energetici iz 2013. koji ne govori o onome što bi oni željeli.

– To je generalni sporazum. Čak i za njega je potrebna implementacija Zajednice srpskih opština. Molim ih da pročitaju što su sami potpisivali i parafirali, da ne govore gluposti – poručio je albanskim političarima sa Kosova.

Vučić je rekao da je to, što oni govore, međutim sitnica na koju se čovjek navikne, i da se on trudi da ih prećuti, da ne raguje na svaku glupost. On je istakao da nema govora o razmjeni teritorija kako predlaže Tačijev savjetnik Redžep Hoti, koji bi Sandžak i jug Srbije u “zamjenu” za sjever Kosova, a na apsurdnost takvih ideja Prištine reaguje ironičnim pitanjem – da li žele da im i Orban da Kečkemet.

– Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumijeva. Da pitamo Orbana da li će im dati Kečkemet… Šta da vam kažem na to, naravno da se šalim – rekao je Vučić novinarima.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *