Crnogorski policajci na hrvatskom primorju

Region

Crnogorski policajci naredna dva mjeseca biće angažovani u hrvatskoj policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, u okviru projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone.

Projekat sprovode Uprava policije Crne Gore i Direktorat policije Hrvatske.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović i pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević danas su se sastali sa službenicima policije koji će narednih dva mjeseca biti radno angažovani u Hrvatskoj, saopšteno je iz Uprave policije crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Damjanović i Janjušević su rekli da očekuju da će nastavak takvog oblika saradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i preventivno uticati na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

“Šest policijskih službenika, tri iz uniformisanog i tri iz sastava kriminalističke policije će od 1. jula do 1. septembra, u smjenama od po 20 dana, biti angažovani u policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj, dok će u istom periodu na crnogorskom primorju radno boraviti policajci iz Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

Projekat razmjene policijskih službenika, podsjeća se u saopštenju, počeo je 2012. godine i obuhvatao je policajce iz Hrvatske, Srbije i Albanije, dok je 2013. godine proširena saradnja sa policijama Makedonije i Italije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *