U požaru na PIK-ovoj farmi dim ugušio 10 hiljada svinja

Region

U požaru na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima koji je potpuno ugašen rano jutros, izgorjela su tri od ukupno četiri objekta farme i u njima je stradao dio životinja, a zaposleni su na vrijeme napustili farmu.

“Šteta na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima na kojoj je četvrtak naveče buknuo požar je zasigurno velika, a kolika će tačno biti znaće se nakon obavljenog uviđaja”, izjavio je direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja dodajući kako su od ukupno četiri, izgorjela tri objekta farme.

“Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primijetili požar, naši radnici pristupili su njegovom gašenju”, kazao je Džaja dodajući kako će svi radnici s farme u Andrijaševcima biti zbrinuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima.

Policija je u poslijepodnevnim satima otkrila kako je došlo do velikog požara.

“Obavljenim uviđajem na svinjogojskoj farmi u Andrijaševcima u ulici Matije Gupca, gdje je juče, 28. juna, oko 18 sati izbio je požar, utvrđeno je da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama rasvjete. Naime, u hali broj 2 došlo je do kvara na električnim instalacijama rasvjete, gdje je požar započeo, a nakon čega se proširio na hale lijevo i desno, od hale br.2. Od posljedica dima, ugušilo se oko 10.000 komada svinja, dok je oko 320 svinja spašeno”, saopštili su iz policije.

(index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *