Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Vulin: Neprihvatljivo formiranje vojske na KiM

Vulin: Neprihvatljivo formiranje vojske na KiM

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je za Srbiju i njenu vojsku apsolutno neprihvatljivo formiranje bilo kakve vojske na teritoriji Kosova i Metohije.

"Sve što nije u skladu sa Rezolucijom 1244, sve što nije KFOR, za nas predstavlja destabilizaciju regiona i nešto sa čime ne možemo i nećemo da se saglasimo", rekao je Vulin, prenose beogradski mediji.

On je poručio da svaki Srbin koji živi na Kosmetu treba dobro da zna da "služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i države koje na kraju dovodi samo do toga da se sukobljava sa svojim rođacima i braćom".

"Oni koji prave vojsku Kosova ne prave je da bi ratovali sa Albanijom, ni da bi na /samoproglašenom/ Kosovu uspostavili red, ni da bi se sukobili sa bilo kojim susedom. Oni je prave isključivo i samo sa jednim povodom - da bi destabilizovali region, da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe. Nema drugog razloga za postojanje vojske Kosova", istakao je Vulin.

Agencije

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh