Otmica Jeleninog dede planirana u zatvoru

Region

Pripadnici MUP Srbije su u subotu tokom noći uhapsili Branislava M. (36), iz Sremske Mitrovice, osumnjičenog da je oteo Milosava Radisavljevića (80), iz Ljiga, dedu Jelene Đoković, supruge srpskog teniskog asa Novaka Đokovića.

Policija je pronašla i određene predmete koji svjedoče o počinjenom djelu, a informacije ukazuju na to da su bili jedan izvršilac i pomagač.

Branislav M. se sumnjiči za iznudu u pokušaju i određen mu je policijski pritvor do 48 časova, a potom će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Valjevu. Prilikom upada, iz kuće Milosava Radisavljevića, u Hadži Đerinoj ulici u Ljigu, odnijeti su 26.000 dinara i njegov mobilni telefon.

Starca su, vezanog, po mrklom mraku prenijeli preko rijeke Ljig, te ga lisicama vezali za stub metalnog dalekovoda u njivi sa kukuruzima, nedaleko od Doma zdravlja, u dijelu koji mještani nazivaju Ćućin.

“Otmičari su od porodice Đoković tražili otkup od oko dva miliona evra”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Informacije kojima raspolaže policija govore o tome da su bili izvršilac i pomagač. Mislimo da je ovo slučaj koji je nižeg nivoa organizacije. Zahvaljujem ljudima iz policije, koji su shvatili da ovakve stvari moraju brzo da se rešavaju, kako bi se uklonila bilo kakva sumnja u efikasnost policije, te poslali poruku kriminalcima da se grdno varaju ako misle da je lako biti plen iznude.”

Prema informacijama “Novosti”, “mozak” i organizator operacije je Branislav Matić, iz Sremske Mitrovice, koji je više puta osuđivan.

Zbog teških krađa i razbojništava uz upotrebu oružja, ukupno je odležao 14 godina. Takođe, nezvanično saznajemo da je odmah po privođenju priznao da je otmicu smislio u zatvoru, gledajući na TV kako Jelena Đoković sa ljubavlju priča o svom dedi.

Prema našim izvorima, po izlasku iz zatvora Matić se obreo u Ljigu, da “ispita” teren, a angažovao je i pomagača, kojem je policija na tragu. Kobne večeri u dom Milosava Radisavljevića dvojac je ušao tako što je isjekao komarnik.

“Poruke sa zahtevom da im se isplate dva miliona evra prvo su stizale sa Milosavljevog mobilnog telefona, koji su razbojnici uzeli” kaže Milan.

“Ubrzo, međutim, taj broj je postao nedostupan. Onda su poruke sa zahtevima za otkup počele da stižu i sa drugih, nepoznatih brojeva mobilnih telefona.”

Nesrećni Radisavljević pronađen je poslije razbojničkog pira u pustom, teško prohodnom, kukuruzom obraslom dijelu Ljiga.

Pronašao ga je komšija Isailo Lazić dok je išao prema svojoj bašti. Odjednom je, kako kaže, začuo da ga neko iz kukuruza doziva po imenu.

“Začuo se potom nekoliko puta povik “upomoć!”, a onda sam u kukuruzima, vezanog lisicama jednom rukom za šipku dalekovoda, ugledao deda Lesu, kako ga svi u Ljigu zovemo. Odmah su stigle policija i Hitna pomoć. Metalna šipka stuba morala je da bude prerezana da bi bio oslobođen.”

Milosav se nalazi kod sina u Beogradu. Prema svjedočenju njegovog rođenog brata Milana Radisavljevića, upravo su s mobilnog telefona koji su otmičari iz kuće uzeli Milosavljevom sinu stizali SMS-ovi u kojima je zahtijevan novac.

“Najvažnije je da je Milosav dobro, da nije povređen”, kaže njegov rođeni brat Milan, koji živi u ljiškom selu Veliševac.

Okružen je pažnjom i brigom, jer je sada kod sina u Beogradu.

Ministar Stefanović pohvalio rad policije.

Uskoro optužnica

“Tokom ove intevencije policija je pronašla i predmete koji svedoče o izvršenju krivičnog dela, pa će tužilaštvo imati sve elemente za brzo podizanje optužnice i procesuiranje ovog osumnjičenog”, naglasio je Stefanović.

(Večernje novosti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *