Čepurin: Putin dolazi u Srbiju u oktobru ili novembru

Region

Posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji očekuje se u oktobru ili novembru, izjavio je danas u Čortanovcima ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

On je rekao da će uoči posjete Putina Beogradu doći u Srbiju na stotine predstavnika ruskih vlasti i privrednika iz Rusije.

Čepurin je podsjetio da Srbija i Rusija imaju dobru saradnju, ali i velike neiskorišćene mogućnosti, koje treba unaprijediti.

– Imamo dobre političke odnose i očekujemo ovdje u Srbiji predsjednika Putina u oktobru i novembru – rekao je Čepurin novinarima na gradilištu tunela Čortanovci, u okviru buduće brze pruge Beograd – Budimpešta.

Kako je najavio, u oktobru će biti održan međuvladin komitet za saradnju dvije zemlje i da će na njemu biti razmotrena mnoga pitanja.

Čepurin je naveo da “stižu stotine predstavnika ruskih vlasti i poslovnih krugova koji će razmotriti perspektive za naredne godine”.

– To će biti pred posjetu Putina Srbiji. Mislim da će to biti važan sastanak koji će odrediti planove za naredne godine – kazao je Čepurin.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *