Čepurin: Rusija nastavlja sa podrškom Srbiji oko KiM u UN

Region

Rusija će nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji povodom Kosova i Metohije u UN i drugim međunarodnim organizacijama, poručio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić i Čepurin su razgovarali o saradnji dvije zemalje, budućim kontaktima najviših zvaničnika i stanju dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa javnošću.

Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rješenja u vezi sa Kosovom i Metohijom, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasila da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju cjelokupnih odnosa na obostranu korist.

Predsjednik Srbije upoznao je ruskog ambasadora sa najnovijim, uspješnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede.

On je podržao mjere koje predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Vučić i Čepurin su zaključili da bi održavanje velikog Poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *