Dačić: Međunarodna zajednica vidi sa kakvim ludacima imamo posla

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da je, nakon prijetnji koje su ovih dana stizale iz Prištine, sada i međunarodna zajednica mogla da vidi “sa kakvim sve umovima Srbija ima posla, sa kakvim izopačenim predlozima, izjavama, prijetnjama”.

– Izjave se temelje na izmišljenim pričama da oni treba da daju nekome dozvolu iako to nije ni predviđeno Briselskim sporazumom i to čovjeku koji govori o miru stabilnosti i povjerenju. To sve govori sa kakvim ludacima imamo posla – naglasio je on.

Dodaje da je jasno kao sunce da Priština opstruiše dijalog, ali da EU i međunarodna zajednica daju samo štura saopštenja koja se odnose i na jednu i na drugu stranu.

– Kakve veze ima Srbija sa tim – pita se Dačić i dodaje da je Vučić otišao u Brisel jer “dobro razumije i inteligentno shvata” da nema dogovora, ali da Srbija ne smije da dozvoli da ne dolazi na sastanke i da je optuže za opstrukciju dijaloga.

– Potpuno je licemjerno da sada sjedite sa onima koji tako nešto rade poslije svih prijetnji i uvreda koje dolaze iz Prištine – naglasio je on.

Negirao je da Srbija nema podršku međunarodne zajednice i dodao da jedan dio međunarodne zajednice ne gleda blagonaklono da dođe do rješenja.

– Srbija nije slaba kada pregovara, već pokazuje svoju jačinu. Srbija neće dozvoliti da je bilo ko ponižava – zaključio je on.

On je rekao da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon povratka iz Brisela dobro procijeniti korist i moguću štetu ako ode na Kosovo i Metohiju i da li će to neko iskoristiti za agresiju na sjever KiM.

Naglasio je da se predsjednik Vučić ne plaši za svoju bezbjednost, već da razmišlja šta će biti sa Srbima kada on ode sa KiM.

– Pripreme za dolazak predsjednika su u toku i srpski narod sa velikim oduševljenjem čeka njegov dolazak – rekao je Dačić za TV Prva.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *