Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Dačić: Srbija protiv formiranje takozvane kosovske vojske

Dačić: Srbija protiv formiranje takozvane kosovske vojske

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Beograd apsolutno protivi formiranju takozvane kosovske vojske jer to ugrožava bezbjednost i stabilnost na Kosovu i Metohiji.

On je istakao i da je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i podsjetio da ta rezolucija kao oružane snage na Kosovu i Metohiji predviđa samo Kfor.

Dačić je ocijenio i da prijedlog vlade samoproglašenog Kosmeta o tome predstavlja još jedan udarac na mirovni proces i da to rade oni koje se protive pronalaženju trajnog rješenja za Kosovo i Metohiju, prenose beogradski mediji.

On je naveo da se, prema reakcijama NATO i SAD, vidi da nisu zadovoljni načinom na koji Priština formira vojsku.

Prema njegovim riječima, NATO i SAD traže da se formiranje oružanih snaga izvede kroz ustavne promjene i da to ne može da se dogodi bez predstavnika Srba u skupštini.

Vlada samoproglašenog Kosova i Metohije juče je usvojila tri prijedloga zakona koji se odnose na transformaciju bezbjednosnih snaga u oružane snage.

Agencije

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh