Margetić u teškom zdravstvenom stanju nakon više od 40 dana štrajka glađu

Region

Zdravstveno stanje Domagoja Margetića, kontroverznog i nagrađivanog novinara iz Zagreba, koji već više od 40 dana štrajkuje glađu zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je, kako napominje, izložen kao i njegova porodica, početkom ove sedmice ušlo je u kritičnu fazu, prenose hrvatski mediji.

Kako su na društvenim mrežama kazali njegovi saradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo te je u 41. dan štrajka ušao s izuzetno teškim zdravstvenim okolnostima.

“U trenutku kad je izgubio svijest, s njim su bili kolege i prijatelji. Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovo su ustanovljene i poteškoće u radu srca. Intervenisao je tim Hitne pomoći, više puta tokom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali budući da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je da odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su ljekari više puta insistirali. Stav ljekara Hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizovati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu uticati na eventualno stvaranje uslova u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine”, navodi se u objavi njegovih prijatelja na Facebook profilu.

“Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i ljekari te naglasili da, sve dok je pri punoj svijesti, nijedan ne smije preduzimati išta bez njegove saglasnosti”, saznaje se iz krugova bliskih novinaru Margetiću, piše ”Glas Istre”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *