Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Todorić proveo noć u zatvoru, danas saslušanje u tužilaštvu

Todorić proveo noć u zatvoru, danas saslušanje u tužilaštvu

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, neposredno po sletanju aviona na zagrebački aerodrom, odveden u istražni zatvor u Remetincu.

Todorić je u srijedu uveče izručen Hrvatskoj, godinu dana nakon što je uhapšen u Londonu, u koji je pobjegao poslije izbijanja afere Agrokor.

Hina podsjeća da je Todoriću pritvor u Remetincu određen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji da je iz svoje nekadašnje firme iznudio više od milijardu kuna.

Todorić je u zatvor dovezen u srijedu uveče, nešto poslije 21 sat, nakon što je sletio na zagrebački aerodrom gdje ga je, odmah po sletanju, na pisti dočekao policijski automobil, koji ga je odveo do Remetinca.

U Remetincu mu je uručeno i sudsko rješenje o određivanju istražnog zatvora na koje ima pravo žalbe.
Nakon noći iza rešetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužilaštvu, gdje će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese odbranu.

Hrvatski MUP saopštio je da je predaja Todorića nadležnima u zatvoru protekla “bez ikakvih problema”.

Iz hrvatskog MUP-a navode da su “tokom večernjih sati službenici Ravnateljstva policije sproveli predaju 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ujedinjenog Kraljevstva u Republiku Hrvatsku odnosno u nadležni zatvor”, prenosi hrvatski N1.

Todorić je u London otišao tvrdeći da ga politički progone hrvatske vlasti.

On je, nakon to mu je potvrđena odluka o izručenju Hrvatskoj, izjavio da je “malo razočaran”, ali da je spreman za dalje bitke.

Agencije

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh